+36 (1) 216 1214 fsi.titkar@gmail.com 1096 Budapest, Telepy u. 17.
+36 (1) 216 1214 fsi.titkar@gmail.com 1096 Budapest, Telepy u. 17.

“A sport nemcsak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerősebb nevelőeszköze.”
Szent-Györgyi Albert

Eredmények

Krasz Emil

Én nem sporteredményeket kaptam a Telepytől, hanem mást, ami viszont kompenzált azok elmaradásáért: életfilozófiám gyökeres része, nem mellesleg pedig a munkám alfája és omegája lett a sport.

Pedig jól indultam, nagyon tudtam küzdeni és versengeni, kortársaim között pedig a legjobbak közé soroltak. „Csak” közben semmiből nem voltam kiugró, a mindenből átlag feletti meg kevés volt az érvényesüléshez. És talán nem a számomra ideális sportágakban (kézilabda, labdarúgás) próbáltam kamatoztatni a képességeimet. Amelyektől viszont még így is rengeteg, mai napig szervesen velem élő élményt, történetet, élettapasztalatot kaptam.

Hatéves sem voltam, amikor felvételiznünk kellett a sportosztályba: versenyfutás a folyosón, koordinációs feladatok a kis teremben. Nekem akkor az már felért egy olimpiával, amin nyertem: felvettek. Kedvenc sztorijaim egyike: lila rövidnadrágban mentem egy Fradi-suliba. Képzelhetitek, mennyire jónak kellett lennem, hogy még így is bekerültem a sportosztályba. Egy olyan közösségbe, amelynek legjobbjai utolsó telepys évükben minden versenyen „letarolták” a kerületet, és a fővárosban is hagytak nyomot maguk után. Ezek közül kiemelkedik kézilabdában a budapesti torna ezüstérme, amelyhez – a nyolcvanas évek közepén járunk – emberfogóként(!) sikerült hozzátennem a magamét.

Tíz évvel később már a sportújságíró szakmában pallérozódtam, és az azóta eltelt negyed évszázadban végig árgus szemekkel figyelem, a felnőttek között is eredményes magyar sportolók közül ki mindenki fordult meg a Telepyben. Az ő sikereiknek aztán duplán tudok örülni, olyankor még vastagabban fog a ceruzám.

De a sport nemcsak itt van jelen az életemben. A mai napig nem tudok meglenni a rendszeres mozgás nélkül – emiatt lehetek terhelhetőbb és kevésbé beteges, mint a 10-20 évvel fiatalabb kollégáim –, miként az általam nevelt gyerekeknek is igyekszem átadni ezt az életérzést.

Közelgő események

 1. Őszi szünet

  október 29. - november 6.
 2. Téli szünet

  2022.12.22. - 2023.01.02.
 3. Tavaszi szünet

  2023.04.06. - 2023.04.11.
 4. Tanköteles tanulók beíratása

  2023.04.20. - 2023.04.21.