+36 (1) 216 1214 fsi.titkar@gmail.com 1096 Budapest, Telepy u. 17.
+36 (1) 216 1214 fsi.titkar@gmail.com 1096 Budapest, Telepy u. 17.

“A sport nemcsak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerősebb nevelőeszköze.”
Szent-Györgyi Albert

Pályázatok

Művészetterápia az FSI-ben

NTP-KNI-18-0038 pályázati
azonosítószámú pályázat

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának 2017–2018. évi cselekvési programja alapján nyílt pályázatot hirdetett a hazai és határon túli köznevelési intézményekben működő komplex tehetséggondozó programok támogatására. Iskolánk a maximálisan megkapható támogatási összeget nyerte el ezen a pályázaton „Művészetterápia az FSI-ben” címmel.

A projekt új kezdeményezésű 60 órás tanórán kívüli, élmény- és felfedezés alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó program, melyen iskolánk 2-3-4. osztályos tehetséges vagy tehetségígéretnek bizonyuló tanulói vesznek részt. A foglalkozásokat egy 4 napos szaktábor és a projekt végén egy kiállítás megrendezése is színesíti.

A komplex művészetterápia a közös élményeken keresztül az örömteli alkotás eszközeként élményközpontúan, az érzékszervek mindegyikét felhasználó, a szociális képességeket fejlesztő tehetségek felfedezésére és gondozására szolgál majd. A komplexitás legnagyobb előnye az integráló erő, mely olyan szemléletmódot biztosít a tanulóknak, amelyben nem csak egy szempont szerint közelítjük meg a megoldandó feladatot.

Résztvevők:

Csorba Szelina 2.c

Pirityi Márk 2.c

Bogár Melani 2.c

Gabnai Hanna 2.a

Mida Georgina 3.a

Le Gia Bao 3.a

Gyügyi Titanilla 3.a

Balogh Vanessza Jázmin 3.c

Kubanek Natalie 3.c

Szeles Márton Solt 3.c

Mida Angelica 4.c

Sápy Márton 4.c

Foglalkozásokat vezetők:

Nagy Magdolna alsó tagozatos tanító, tánc és drámapedagógus, Kincskereső- és Alkotófejlesztő Metamorphoses meseterapeuta, mediátor. Társszerzője a Boldizsár Ildikó szerkesztette Meseterápia a gyakorlatban c. könyvnek, s önálló meseelemzéssel jelentkezett a Fordulópont c. kiadvány 65. számában. Kézműves és mesetáborok szervezője,
foglalkozásvezetője. Főleg hátrányos helyzetű, tanulási nehézségekkel küzdő gyerekeknek tart mesefoglalkozásokat, melyekre jellemző az önismeret- személyiségfejlesztés a mesék útjain kalandozva, a mesék segítő, gyógyító, vigasztaló, bátorító hatásának kihasználásával, Boldizsár Ildikó módszere alapján. Nagy Magdolna iskolánk tanítója, nagy tudású, tevékenységei bizonyítják rátermettségét.

Törőcsik Judit népművelés, rajz szakos tanító. 37 éve tanít, széleskörű elméleti és gyakorlati tudással rendelkezik. Fő területe a tehetséggondozás. Ferencvárosban több tehetséggondozó programot szervezett és vezetett. 5 éven keresztül a tanítás mellett ellátta a szabadidő szervezést is, iskolánk tanítója. Minden évben kézműves és egészséges életmóddal kapcsolatos programokat és táborokat szervez. Iskolánk legtöbb pályázatát ő írja, szervezi és irányítja.

Kemendi Ágnes növényi festő. A Kaposvári Mezőgazdasági Főiskola üzemmérnöki karán megszerzett diploma mellett, 1985-től a kézművesség, majd a múzeumpedagógia területén empirikus tapasztalatokra építő, egyéni kutató munkát végez. A növényi festékek többcélú felhasználása áll érdeklődése középpontjában. Kísérleteket végez textil, papír és fa alapanyagok növényi festésével. 2002-től a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum külső munkatársa. A gyógynövények, az egészségmegőrzés, a házipatika iránti érdeklődése belső késztetésből fakad. Más múzeumokban is tart múzeumpedagógiai foglalkozásokat, bemutatókat és felnőtt tanfolyamokat mindkét témakörben.

Közelgő események

 1. Őszi szünet

  október 29. - november 6.
 2. Téli szünet

  2022.12.22. - 2023.01.02.
 3. Tavaszi szünet

  2023.04.06. - 2023.04.11.
 4. Tanköteles tanulók beíratása

  2023.04.20. - 2023.04.21.